Det aller inderligste  Sus i blader, økende, avtagende, pulserende. Det trygge gir seg alltid uttrykk i det gjentagende. Jeg lukker øynene, flyter. Jeg åpner øynene og kan gå fremover. For meg er alt tilrettelagt og i vekst. Min forbindelse med deg velger jeg selv å kutte. Tøyeligheten din er ikke ubegrenset. Jeg vet det uten ord.  Et klukk. Jeg vet det kommer fra det nakne dypet et sted. Vanvittig nært, men likevel uangripelig og langt unna. Ikke for meg, bare for deg. Lyden fra vannet som blir presset inn i en hindring i elven og som kommer seg løs, med et klukk. Alle lengter vi etter det våte, mørke og glatte. Der i det trange og kjøttfulle rommet finnes det hvile. Omkranset av blod og varme. Alt har en ende. Den gravide magen er imploderende.  Krasling. Tørre blader som løper om kapp, rundt seg selv, klynger seg sammen. Vi finner ikke ro, skriker de. Løper og løper. Det er tørke i år. Snart brenner vi opp, sukker de. Bladene høyt oppe i trærne hvisker ”ta det med ro” og ”det går bra”, ”bare vær litt tålmodige”. Og så faller de også ned og blir en del av den kraslete haugen som ikke vet sine arme råd. Brenne i hjel eller forvitre av vann og tidens tann. Bli til jord.  Ekko av en tone, et skrik langt borte fra. Fuglene bærer bud om mørke skyer. De kommer hjem, de vil fortelle, klarer ikke vente.  Skritt, gyngende, duvende, søvndyssende. Søvn er bare godt i begrenset mengde. Jeg stålsetter meg for våkenheten.  Stillhet; som den i fødestuen sekundene før spedbarnet skriker. Jordkloden er rund, som en gravid mage er rund.

Det aller inderligste

Sus i blader, økende, avtagende, pulserende. Det trygge gir seg alltid uttrykk i det gjentagende. Jeg lukker øynene, flyter. Jeg åpner øynene og kan gå fremover. For meg er alt tilrettelagt og i vekst. Min forbindelse med deg velger jeg selv å kutte. Tøyeligheten din er ikke ubegrenset. Jeg vet det uten ord.

Et klukk. Jeg vet det kommer fra det nakne dypet et sted. Vanvittig nært, men likevel uangripelig og langt unna. Ikke for meg, bare for deg. Lyden fra vannet som blir presset inn i en hindring i elven og som kommer seg løs, med et klukk. Alle lengter vi etter det våte, mørke og glatte. Der i det trange og kjøttfulle rommet finnes det hvile. Omkranset av blod og varme. Alt har en ende. Den gravide magen er imploderende.

Krasling. Tørre blader som løper om kapp, rundt seg selv, klynger seg sammen. Vi finner ikke ro, skriker de. Løper og løper. Det er tørke i år. Snart brenner vi opp, sukker de. Bladene høyt oppe i trærne hvisker ”ta det med ro” og ”det går bra”, ”bare vær litt tålmodige”. Og så faller de også ned og blir en del av den kraslete haugen som ikke vet sine arme råd. Brenne i hjel eller forvitre av vann og tidens tann. Bli til jord.

Ekko av en tone, et skrik langt borte fra. Fuglene bærer bud om mørke skyer. De kommer hjem, de vil fortelle, klarer ikke vente.

Skritt, gyngende, duvende, søvndyssende. Søvn er bare godt i begrenset mengde. Jeg stålsetter meg for våkenheten.

Stillhet; som den i fødestuen sekundene før spedbarnet skriker. Jordkloden er rund, som en gravid mage er rund.

Skrivekurs for deg som er nysgjerrig

Bruker du skrivingen til å bli bedre kjent med deg selv? Eller ønsker du å bli bedre kjent med deg selv? Jeg holder skrivekurs for deg som både ønsker og ikke ønsker å utgi. Mitt motto er å beskrive for å berøre, for å åpne og forflytte, for hele tiden å være på vei og nyte det. I dette ligger det åpen nysgjerrighet på hva du egentlig skriver om og hvorfor. Ofte har vi som skriver en lengsel etter noe. Dette skal vi nærme oss i løpet av kurset. Du melder deg på kurset med tre-fem siders tekst fra egen (roman/novelle/biografi/selvbiografi/familiehistorie) og som du kjenner er riktig å dele med meg og de andre kursdeltagerne.

Innfallsvinkler jeg kommer til å ha på kurset er sansning, lek, sårbarhet og frihet. Noe av det er hentet fra boken til Jula Camerons fra 1992 Kreativitet – et praktisk og åndelig kurs som frigjør dine kreative krefter og gir deg et rikere liv.

Det skal være rom for både latter og tårer i kjellerleiligheten kurset skal være i, der jeg tenner i peisen og legger opp til aktiviteter og skriveoppgaver som bidrar til dette.

Litt om meg: Jeg er åpen, nysgjerrig, ærlig, sårbar, leken og alvorlig, har utgitt fire biografier og vært i redaksjonsprosess med en roman som ikke nådde opp. Jeg har også vært på skrivekurs med Jan Kjærstad, Ivo de Figueiredo, Merete Morken Andersen, Liv Ullmann og Morten Harry Olsen, og jeg deler fra egen læring og erfaring, utifra kursdeltagernes ønsker og behov.

Om dagen jobber jeg blant annet med to bøker som jeg skriver for andre. I tillegg forbereder jeg meg til oppsetningen Spelemann på taket, som musikalteatergruppen min BærMuDa, skal sette opp i november. Jeg er også smårolleaktør/statist i reklamefilmer og serier.

Fra 2016-2018 gikk jeg på Soulspring, Märtha Louise og Elisabeths Nordeng sin skole for selvutvikling gjennom energi-arbeid. Der brukte vi verktøyet reading, som jeg tilbyr deg i vår en-til-en-samtale dersom du ønsker det.

Jeg tilbyr to skrivekurs på dagtid i november 2019. (Dersom du er interessert, men bare kan kveld, send en epost: katrine@beskriv.no, jeg setter gjerne opp et kveldskurs også)

Skrivekurs uke 45
tirsdag 5. november, kl. 10-15
torsdag 7. november, kl. 11-15
fredag 8. november, kl. 11-15

Hvor: hos meg i min utleieenhet. Adresse: Tjernsrudveien 23b, ta t-banen til Ringstabekk, eller buss 150 til Ringstabekk (Gml. Ringeriksvei)

Maks 7 deltagere, pris per deltager, OBS! Pilotpris (*): 2 500,-
Prisen inkluderer 13 timers kurs, i tillegg en-til-en tilbakemelding på tekst, inkl. reading for dem som ønsker det

Skrivekurs uke 46
tirsdag 12. november, kl. 10-15
torsdag 14. november, kl. 11-15
fredag 15. november, kl. 11-15

Hvor: hos meg i min utleieenhet. Adresse: Tjernsrudveien 23b, ta t-banen til Ringstabekk, eller buss 150 til Ringstabekk (Gml. Ringeriksvei)

Maks 7 deltagere, pris per deltager, OBS! Pilotpris (*): 2 500,-
Prisen inkluderer 13 timers kurs, i tillegg en-til-en tilbakemelding på tekst, inkl. reading for dem som ønsker det.

Meld deg på og få mer informasjon: katrine@beskriv.no
Ta med dette i eposten:
Navn:
Adresse/fakturaadresse:
Telefonnummer:
Tre (!) setninger om teksten du sender eller hvorfor du ønsker å bli med på kurs:
Teksten (1,5 punkt linjeavstand, 12 punkt tekst, Word-format)

Jeg sender faktura i etterkant og påmelding er betalt faktura.

(*Prisen er nedsatt fordi det er første gang kursene holdes.)

Spørsmål og svar
Er dette kurset for meg?
Dette kurset er for deg som kjente at dette traff deg. Du skriver, er åpen for å møte nye mennesker, ønsker deg noe mer i livet og vet at endring starter med deg selv.

Jeg har ingen tekst jeg kan sende, kan jeg likevel bli med på kurset?
Ja, det kan du. Send en kort begrunnelse for hvorfor du vil være med. Det vil lages tekster underveis som du må være åpen for å dele med de andre i løpet av kurset.

Hva er Reading?
Reading er for deg som forholder deg til, eller ønsker å åpne opp for, at alt er energi og derfor koplet sammen. Reading er en energi-teknikk der jeg kopler meg på din energi og forteller deg det sjelen din vil at du skal vite. Teknikken kan forløse ubevisste mønstre og emosjoner i deg, og bidra til at du kommer nærmere deg selv. Jeg har selv god erfaring med dette.

Jeg vil ikke ha reading, hva får jeg da?
Du får like mye tid, og da er det teksten som er fokus i samtalen.

stay with me.jpg

Et meningsfullt statistoppdrag